Rolul picturii murale in casa ta

Prin pictura murala se întelege o pictura pe un perete, tavan, zid sau pe orice suprafata permanenta a unei cladiri sau structuri, iar datorita tehnicii folosite (fresca, tempera,acrilic etc.) adera perfect la zidul pe care este executata.Picturile pe pereti au existat înca din cele mai vechi timpuri ale organizarii societatii umane,Astazi, pictura murala se poate executa în moduri foarte diferite, utilizand vopsele pe baza de ulei sau apa. Stilul poate varia mult, de la cel abstract, pana la cele „clasice”, desemnand pictarea directa a zidului sau a suprafetei permanente oferite.

Se poate reprezenta o imagine sau un design vopsit fie direct pe ziduri tencuite sau pe plafoane, fie pe panza, pe hartie sau pe alt material atasat unei suprafete arhitecturale. Cele mai comune tehnici de picturi pe pereti sunt frescele, picturile, tempera, encausticul si pictura în ulei. Pictura pe perete este un tip de arta monumentala. Unele picturi murale nu includ reprezentari figurative, ci sunt pur ornamentale, sau  elemente din arta populara.

Imaginati-va orice camera din casa si va putem garanta ca zidurile nu s-au ridicat în imaginatia voastra. Adevarul este ca petrecem atat de mult timp îngrijorandu-ne ce se intampla intre ei, agitandu-ne de tesaturi, mobilier si accesorii, incat uitam cat de impor- tante pot fi ele. Vopseaua are o nuanta vibranta si o camera vine imediat la viata; Bineinteles, astfel de accidente indraznete nu sunt pentru toata lumea. Daca peretii albi sunt realitatea dvs. – pentru ca sunteti într-un apartament inchiriat sau pur si simplu preferati o schema de culori mai subtile – luati în considerare efectul de turnare a cadrelor de imagine sau un perete de galerie perfect suspendat. Posibilitatile sunt nesfarsite. Vom prezenta o colectie de idei si sfaturi despre cum sa va decorati/ pictati peretii. Indiferent daca sunteti în cautarea unei reimprospatari rapide sau a unei revizii totale, ghidul nostru de decorare a peretelui va va oferi toata inspiratia de care aveti nevoie pentru a va duce în curand proiectele de imbunatatire a locuintei.

Uneori va doriti sa schimbati ceva? Nu stiti ce… dar vreti, vi s-a intamplat vreodata sa traiti aceasta senzatie?Asadar, daca aveti un perete caruia vreti sa-i schimbati infatisarea sau vi se pare prea gol locul respectiv si simtiti ca-i lipseste ceva, puteti sa-l pictati cu peisaje din natura inconjuratoare. Este foarte adevarat ca pentru a realiza asa ceva aveti nevoie de mana unui specialist in pictat. Daca locuiti la casa si aveti scari interioare, puteti sa optati pentru un  peisaj aplicat acestor pereti interiori.  Si in camera copiilor puteti realiza picturi cu personajele din desenele lor preferate.